Opnieuw dit jaar 2 haalbare afstanden bij de familietochten: 18 km en 25km. 


Er wordt gestart aan de bioboerderij Ganzenhof en onze seingevers dragen er zorg voor dat iedereen een veilig parcours mag afleggen. Opzet dit jaar is om zo weinig mogelijk drukke banen te dwarsen om de veiligheid van de fietsrecreant nog te verhogen.

Nog geen kilometer voorbij de start kan de recreatieve fietser al genieten van de Avelgemse Scheldemeersen met schitterend zicht op de neogotische kerk van Avelgem en mooie vergezichten op de Kluisberg. De  afgeschuinde oevers van de Rijtgracht trekken trouwens menige rietvogels aan…. En wie ontdekt op zijn weg het ooievaarsnest? We fietsen over de Scheldebrug en vervolgen onze weg langs de oevers van de Schelde. Het braakliggend terrein met resterende bureelgebouwen van de elektriciteitscentrale doet terugdenken aan een stukje industriële archeologie.

Iets verder vormen de Kerhovense Scheldemeersen een bijzonder aangename ontdekking.

Eventjes alle aandacht voor de passage in het drukkere verkeer aan het ronde punt te Kerkhove. Daar voorbij komen we bij de Voldersveldhoeve voor een welgekomen bevoorrading waar we verwend worden met bioproducten van het Ganzenhof.

Deze hoeve dateert uit de 16e-17e eeuw en was tot de 19e eeuw omwald met losstaande bebouwing. Men vermoedt dat dit in oorsprong geen hoeve, maar een baljuwhuis was. De hoeve combineert bijzondere erfgoedkenmerken met natuurelementen. We mogen gerust even nagenieten van deze verse lekkernijen in dit prachtige decor.

De mooie en beboste heuvelzone van Tiegem laten we rechts van ons en fietsen langs rustige binnenbaantjes richting Avelgem om te sluiten in het Ganzenhof.
Moe en voldaan kan er gezellig nagepraat worden op de gezellige binnenkoer van  het Ganzenhof bij een koffie of streekbiertje. Bij aankomst kunnen onze jeugdigen  genieten van het reuze springkasteel of hun gezicht  laten versieren aan de kindergrime.

Praktische informatie familietocht
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019
Startlocatie: bioboerderij Het Ganzenhof, Bosstraat 2 in Avelgem 
Starten kan van 13.00 tot 14.30 uur 
Biobevoorrading op de Voldershoeve
Ter plaatse inschrijven 

Prijzen inschrijving 
<15 jaar met vergunning: 2 euro 
<15 jaar zonder vergunning: 4 euro 
Volwassenen met vergunning: 4 euro 
Volwassenen zonder vergunning: 6 euro