Ook dit jaar trekken we tijdens de Ganzenhofkrieretocht voluit de ‘biokaart’. Naast een ruim assortiment van biologische bieren en frisdranken, zullen deelnemers tijdens hun tocht volop kunnen genieten van overheerlijke hapjes. Op de Voldersveldhoeve te Kerkhove zal een unieke bevoorrading plaatsvinden die volledig zal bestaan uit biohapjes.

Een aanbod dat, naast overheerlijke smaken, uiteraard ook zal zorgen voor de nodige energie. Alles wordt ambachtelijk vervaardigd op Het Ganzenhof en dit uitsluitend met biologische producten. Een voorsmaakje: hazelnootcake, melouza, kokosrotsjes, chocolade brownies, ...

Kortom, een biobevoorrading om je vingers bij af te likken!

De Voldersveldhoeve is een hoeve uit de 16e-17e eeuw en was tot de 19e eeuw omwald met losstaande bebouwing. Men vermoedt dat dit in oorsprong geen hoeve, maar een baljuwhuis was. De hoeve combineert bijzondere erfgoedkenmerken met natuurelementen. Naast een indrukwekkende haardplaats kan je het vernieuwde zink- en schrijnwerk en een authentieke geleemde voutekamer bewonderen. In de tuin vind je een oogstklare moestuin (opgestart in het kader van Samen Tuinieren) en aansluitende boomgaard met hoogstammen terug.

We zetten graag ook TIPz in de kijker:
TIPz – Tijd voor Integratie, Participatie en “z” is een vzw die zich engageert om de positie van mensen in moeilijke levenssituaties te versterken. TIPz reikt hen handvaten aan om zich beter te wapenen tegen de uitdagingen van de ziekte van Parkinson.

U kan de vzw TIPz steeds steunen via TRIODOS BE65 5230 8081 2896
www.tipz.be