Dit jaar bieden we jullie 4 afstanden aan: 45, 65, 85 en 100 km. 

Alle afstanden starten aan het Ganzenhof richting de Scheldemeersen. Na 1 km begeleiden de overstekers jullie naar de rustige wegen langs de Schelde.Tijdens deze tocht fietsen we ook in het rustige Wallonië. Al na enkele kilometers gaan we over de Schelde en via rustige vlakke wegen rijden we richting Duquegnies. Hier zijn de wegen lichtgolvend tot aan het dorpje Arc waar het keerpunt is van de eerste lus.

Met een mooi zicht op de heuvelrug tussen Vlaanderen en Wallonië komen jullie dichter richting Vlaanderen, maar het besef zal ook groeien dat deze heuvelrug dient beklommen te worden. We doen dit via de Karnemelkbeekstraat. Deze klim is voorzien van een nieuw laagje asfalt en zal de ondergrond dan ook minder weerstand bieden. Hou er wel rekening mee dat dit een lange klim is. 

Eens op de top rijden jullie in dalende richting door de Ronde Van Vlaanderenstraat en dalen jullie af via de nieuwe Kwaremont richting Kerkhove waar een ruime bevoorrading voorzien is.

Na de bevoorrading moet er direct een keuze gemaakt worden. Sla je links af dan kies je voor de kortste afstand van 45 km. Rechtsaf opteer je voor de langere afstanden met als basis (65km) Gijzelbrechtegem, Wortegem-Petegem en het mooie Tiegem. Na een tweede bevoorrading sluit deze afstand terug aan op de 45km-lus.

Wie de 85 of 100 km wil fietsen kan na 42 km fietsen de 65 km verlaten en rechtsaf gaan richting Moregem voor een extra lus. Via rustige golvende wegen loodsen we jullie door Ooike en Nokere. We volgen minder gekende wegen en dit is een meerwaarde voor de deelnemers die tijd nemen om even te genieten van de omgeving.

De laatste 11 km van 45, 65 en 85-omloop zijn voor iedereen hetzelfde. We verlaten de bevoorrading te Kerkhove en rijden via Otegem en Heestert naar Avelgem terug. Voor de 100 km-rijders voorzien we nog een extra lusje te Tiegem en Heestert. Wie echt nog goed zit kan hier nog eens uitpakken met een démarrage.

We hebben het parcours zo afwisselend mogelijk gemaakt met aandacht voor mooie natuur, prachtige vergezichten en vooral rustige wegen.

Dit wordt echt genieten voor iedere deelnemer!

Praktische informatie cyclotocht
Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019
Startlocatie: bioboerderij Het Ganzenhof, Bosstraat 2 in Avelgem 
Starten kan van 08 tot 14.30 uur 
Bio-bevoorrading op de Volderhoeve.

Prijzen inschrijving 
<15 jaar met vergunning: 2 euro 
<15 jaar zonder vergunning: 4 euro